ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ & ΤΖΑΚΙ

Ποιοτικά καυσόξυλα από τον Ήφαιστο

Ποιοτικά καυσόξυλα από τον ΉφαιστοΤα καυσόξυλα μας προέρχονται από τα Ελληνικά δάση των Γρεβενών όπου συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους παραγωγούς καύσιμης ξυλείας.

Η ποιότητα των ξύλων για τζάκι που διαθέτουμε είναι από τις καλύτερες στην αγορά και οι τιμές μας θα σας εκπλήξουν. Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι διαθέτουμε τον καλύτερο εξοπλισμό, και πως έχουμε τη δυνατότητα να παραδώσουμε την παραγγελία σας σε οποιοδήποτε μέρος της Αττικής.

 

Ζήστε τη ζέστη και τη θαλπωρή του τζακιού χωρίς μεγάλα έξοδα, απλά και χωρίς προβλήματα στο άναμμα και στην καύση των ξύλων.

Τα καυσοξυλα είναι καλύτερα να αγοράζονται το καλοκαίρι (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο) για να είναι πολύ ξερά. Ενημερωτικά, το όριο υγρασίας που μπορεί να περιέχουν είναι 15%. Επιπλέον, τα ξερά ξύλα ανάβουν εύκολα, δεν καπνίζουν και ζεσταίνουν καλά.

Για το άναμμα του τζακιού(*) χρησιμοποιούμε πρώτα λεπτά ξύλα όπως το κλαρί ελιάς η ειδικά προσανάμματα σε ψιλοκομμένα ξυλαράκια από οξιά η πεύκο.

Τα καυσόξυλα πέρα από τις στιγμές χαλάρωσης που προσφέρουν, αποτελούν επίσης μια οικονομική πηγή θερμότητας. Άλλωστε τα ξύλα παραμένουν η φθηνότερη καύσιμη ύλη.

 

Καυσόξυλα υψηλής ποιότητας

 

Παρέχουμε όλους τους τύπους συσκευασίας, όπως ξύλα σε τσουβάλια και ξύλα σε σάκο.

Διαθέτουμε δαδιά όπως και όλων των τύπων τα προσανάμματα , ενώ υπάρχει η δυνατότητα κοπής στο μέγεθος που σας εξυπηρετεί.

Τα καυσόξυλα είναι κατάλληλα για χρήση σε τζάκια συμβατικά-ενεργειακά-λέβητες-σόμπες.

Παραδίδουμε όλο το χρόνο.

 

Καυσόξυλα και τζάκια: ποιό είναι το κατάλληλο ξύλο;

Καυσόξυλα και τζάκιαΣτα ενεργειακά τζάκια είναι σημαντικό να προμηθευόμαστε τα ξύλα το καλοκαίρι για να έχουν ελάχιστο ποσοστό υγρασίας για καλύτερη απόδοση. Κατάλληλο ξύλο είναι η οξιά γιατί δίνει φλόγα και ζεσταίνει γρήγορα.

Δεν είναι όμως όλα τα ξύλα κατάλληλα για το τζάκι, κάποια είναι κατάλληλα για προσάναμμα και κάποια άλλα για καύση. Όπως ο δρυς,η ελιά και η οξιά. Στην μέγιστη απόδοση καύσης παίζει ακόμα ρόλο η υγρασία και ο τρόπος τοποθέτησης των ξύλων στην εστία.

Στον Ήφαιστο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ξύλα όπως πεύκο και έλατο τα οποία χρησιμοποιούνται περισσότερο για προσάναμμα, καίγονται πολύ γρήγορα και δίνουν μεγάλη φλόγα.

 

Διαβάστε παρακάτω τις θερμικές ιδιότητες του κάθε τύπου ξύλου:

 

Οξιά: μαλακό ξύλο το οποίο ανάβει εύκολα και έχει μεγάλη φλόγα με γρήγορη απόδοση θερμότητας.

Δρυς: σαν ξύλο δεν αρπάζει εύκολα, καίει αργά αλλά αποδοτικά, διατηρώντας έτσι την φωτιά περισσότερο και δημιουργώντας τέλεια φλόγα χωρίς προβλήματα, προσφέροντας μεγάλη απόδοση θερμότητας.

Πουρνάρι-Ελιά: βαρύ και σκληρό ξύλο με έντονη και σταθερή θερμοκρασία.

Δαδί: το δαδί είναι ένα ξύλο από πεύκο γεμάτο ρετσίνι και χρησιμοποιείται ως προσάναμμα.

Πορτοκαλιά: ξύλο με αργή καύση και μεγάλη απόδοση, εύκολο άναμμα και ωραίο άρωμα.

 

Για περισσότερες πληροφορές μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τώρα μαζί μας!

 

(*) είναι πολύ σημαντικό τα τζάκια να συντηρούνται σωστά.